Gallerior och tråkig shopping

 

Jag tycker att gallerior är det mest opersonliga som finns. Tycker mycket bättre om små butiker. Antar att det finns någon slags trygghet i att många gallerior ser identiska ut var man än är i Sverige. Men den fördelen försvinner ju så fort man hamnar utomlands eftersom det inte finns särskilt mycket gemensamt med Mall of Georgia och Mall of Scandinavia. I USA har för övrigt gallerior börjat anses ganska passé och många har lagt ned. Känns som att samma sak kommer att hända i Sverige.

Reser man runt i USA kan man se övergivna gallerior på massa olika platser. Det har gått så långt att de bara står och förfaller. Tydligen trodde man att gallerior skulle vara framtidens melodi men det visat sig vara en övergående fas. Folk föredrar tydligen mycket hellre att beställa saker via internet och besöka mer lokala inrättningar. Tycker egentligen samma sak. Vem finner charm i att trängas på ett ställe där man bländas av ljusrör och knappt har någon stans att sitta om man nu får för sig att köpa tråkigt kaffe.

Därför har jag bestämt mig för att bara besöka småställen från och med nu. Vill jag har något som inte finns där så beställer jag från internet. Punkt slut.