Reklam på internet

 

Reklam på internet är så urbota dumt. Man sitter och tittar på roliga kattvideos på Youtube och plötsligt dyker det upp reklam för att köpa en ny kombi för familjen. Är det många familjeförsörjare som sitter och tittar på kattvideos mitt i natten? Om de gör det. Är de verkligen lämpade att köpa en ny bil för flera hundra tusen? Eller tror reklamföretagen att jag vill ha en familjekombi?

Förstår inte hur de räknar ut vilken reklam som ska visas för vem. Kanske är helt slumpmässigt. Eller är det något med mig som antyder familjekombo, pensionsförsäkringar och långtidssjukskriven? Jag vill varken ha familj eller pensionsförsäkring. Jag är inte heller sjukskriven. Varken på kort eller lång tid. Varför får jag då all den här reklamen? Kan jag inte få någon reklam som passar mig? Ge mig en handväska eller något. Inte för att jag skulle välja att köpa bara för att några bilder trycks upp i ansiktet på mig. Antar att jag får acceptera att omvärlden har en helt annan bild av mig. Måste fundera på om det är omvärlden eller min självbild som är trasig.

Det får bli något för att framtida inlägg. Ska komma ihåg att rubricera ett inlägg utifrån frågan: Vad är det för fel på mig?