Varma fötter

Gawd! Ni vet den där scenen i första säsongen av Walking Dead, där Rick nyss har träffat han den där typen som har problem med sin zombiefru i det barrikaderade huset? När de sticker från huset så tar de en dusch och tjoar och tjimmar över hur fantastiskt det är. Jag har aldrig riktigt förstått hela grejen med att längta efter en dusch. Kanske beror på att jag duschar regelbundet. Iallafall så tror jag att jag nästan insåg vad det handlar om när jag skaffade golvvärme.

Efter ett liv utan externt uppvärmda fötter så börjar jag fatta vad jag har missat. Att komma in i ett rum och inte behöva ha för stora jägarstrumpor som man hittat i någon mystisk byrålåda, oavsett hur kallt det är ute, är extraordinärt. Speciellt när man har värdelöst isolerade golv. Jag tror inte riktigt jag kan beskriva vilken skillnad det gör. Precis som att inte har duschat på länge på grund av zombieattack så är det något som måste upplevas.

Så, vad handlar allt det här om? Jag antar att det i grund och botten är bekvämlighet. Men på det stora hela handlar det om livskvalitet. Personligen vill jag inte efter en jobbig dag komma hem till jobbigheter. Ni fattar vad jag menar. För att orka med alla krav under dagen vill jag helt enkelt att jag ska kunna komma hem till mitt egna lilla palats.. Det behöver inte vara stora grejer. Men värme, i alla dess former, är något jag går igång på. Varmt kaffe, varmt te, varm choklad. Samt varma fötter!

Men det behöver inte göras så omständligt. Man kan ta vad man har till hands. Värm lite choklad och stoppa ned några marshmallows, oavsett om du har golvvärme! Eller köp sån där färdig marshmallowvisp som importeras från USA. Ja, vad vet jag. Alternativen är iallafall många. Så ta vad som finns kvar av vintern och njut av att motverka kylan. När sommaren kommer så lär vi alla gnälla över hur varmt det är och vad skönt det är med aircondition. Den som lever får se.