Kategorier
Utbildningar

Hitta rätt PT-utbildning

Drömmer du om att arbeta som personlig tränare? Att vara PT är att vara en person som verkligen gör skillnad i folks vardag. Man fungerar som ett stöd, som en vän, som en motivator och som ett rent hatobjekt – eller någon man älskar – och man får sina kunder att hitta vägar till att nå de mål de satt upp. Oavsett om det handlar om att gå ner i vikt, gå upp i vikt eller orka lyfta ett visst antal kilo – eller om att bara röra på sig på ett naturligt sätt i vardagen. Det är världens bästa jobb om man brinner för träning, välmående och hälsa. Genom att anmäla dig till en PT-utbildning så kan du börja göra skillnad i dina framtida kunders liv.

Passar du som personlig tränare? Att vara intresserad av träning och hälsa betyder inte per automatik att man har rätt förutsättningar för att bli en duktig personlig tränare. Här måste man vara duktig på att ta människor och inse att alla har olika förutsättningar och olika personligheter. Vill man översätta detta på ett begripligt sätt: när ska du plocka fram piskan och när gäller det att vifta mer morötter?

Det som visat sig är att de bästa personliga tränarna är de som har en god kunskap om människor och hur man behandlar alla olika personligheter som finns. Att bara stå och skrika om antal reps kommer inte att ta dig långt som PT.

Så ser en PT-utbildning i Stockholm ut

Lyckligtvis så är detta något som en PT-utbildning i Stockholm sätter fokus på idag. Det handlar inte om att du bara ska lära dig en massa övningar och om hur kroppens anatomi ser ut. Nej, lika stort fokus sätts på människokännedom och på ditt eget entreprenörskap. Just det: du måste sälja in dig själv för att få kunder. Det blir en överraskning för många och just den delen har visat sig vara viktig i samband med att man genomför en PT-utbildning.

Idag ser man att de utbildningar som finns för att bli PT är flexibla och att de sker på distans. Du behöver inte infinna dig rent fysiskt på mer än ett par träffar och du kan själv lägga upp tempot på dina studier. Det handlar om en utbildning för livet där kunskaperna sätter sig på djupet. Vill du jobba som personlig tränare och få en licens för detta så ska ditt första steg vara att anmäla dig till en utbildning. Kör hårt!